Fråga: Varför deffar man? | Lovisa Eriksson

Lovisa Eriksson

Annons

Fråga: Varför deffar man?

Jag deffar för att jag vill minska min fettprocent och gå ner LITE i vikt. Jag har gått på en drös olika dieter men inget jag har kunnat hålla mig till. Jag är ganska liten och jag väger inte så mycket men jag har kämpat på gymmet i flera år utan att få så stora resultat. Musklerna finns där, men under ett litet lager med fett. Jag valde att börja deffa för att jag ville testa på hur det var och jag ville dra igång och äta nyttigt all in. Inga cheatdays inget fusk. 

Min första milstolpe var 2 månader och om exakt 10 dagar har jag följt mitt kostschema i 2 månader. Jag har gått ner cirka 2-3 kg. Mer behövs inte för mig. Jag tycker också att det är viktigt att ni som läser detta förstår att jag inte är ute efter en stor viktminskning. Med min deff är jag ute efter att må bra, se resultat efter mitt hårda slit på gymmet men framförallt att ha fasta rutiner i mitt ätande. Jag har (enligt mig själv) ett negativt förhållande till mat och hamnar ofta i situationer då jag missbrukar mat. Jag kan liksom inte sluta äta godis. 

Vad äter jag då? Protein är min stora energikälla. Jag äter fisk, skaldjur, kyckling och ibland kött. Till det har jag valt att INTE utesluta kolhydrater, jag väljer bara vilka kolhydrater jag äter. Bulgur, ris och potatis är det som jag har valt att äta. Inget bröd och inget socker. Om jag hade uteslutit kolhydrater hade jag inte orkat me dmina pass på gymmet. Sen äter jag såklart en hel drös med grönsaker. Morötter, broccoli, salladsgrönsaker som gurka, tomat, isbergssallad med mera. I grönsaksväg äter jag det mesta. När det kommer till fett har jag även där valt att ta bort alla dåliga fetter och istället bara äta “bra” fetter som nötter, avokado och rapsolja. Fett äter jag men i en väldigt liten mängd. Det kan handla om en halv avokado eller 15g ekologisk jordnötsmör. 

Jag vill inte uppmana till några sjuka dieter eller något som har med det att göra. Utan jag äter (självklart reglerat) men jag äter 5 gånger om dagen, bra och nyttig mat!

Nu måste jag skynda mig och dricka upp mitt kaffe för snart ska jag ta bilen till Falun och ha seminarium. Men ställ gärna frågor! 🙂 Kram! 

 

 

20140527-101429-36869326.jpg

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats